Bamboe vloer onderhouden: tips & tricks | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Onderhouden van een bamboe vloer

Bamboe vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, schoonheid en milieuvriendelijkheid. Maar net als elke andere vloer, vereisen ze regelmatig onderhoud om hun uitstraling en levensduur te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw bamboe vloer.

 

Algemene reiniging

Het is voldoende om de vloer te vegen of te stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger zonder borstel om krassen op de vloer te voorkomen. 

Vlekken verwijderen

Als er vlekken op de vloer zijn, probeer deze dan zo snel mogelijk te verwijderen. Het onderhoud van een bamboe vloer en het verwijderen van vlekken kan het best gedaan worden met een droge of licht vochtige doek.  Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die de afwerking van de vloer kunnen beschadigen.

 

Onderhoudsproducten voor bamboe

Bij De Bamboe Hut beschikken we over diverse onderhoudsproducten voor uw bamboe vloer. Zo hebben we naast onderhoudsolie ook intensiefreiniger en onderhoudszeep van WOCA in het assortiment opgenomen. WOCA producten zijn voor geoliede vloeren. Wanneer u de producten van WOCA gebruikt wordt uw bamboe vloer mooier in de loop der jaren. Ook met de producten van BONA kunt u uw bamboe vloer goed onderhouden. De BONA producten gebruiken we uitsluitend voor gelakte vloeren. 

 

Bamboe vloer verkleuringen

Bamboe kan ook verkleuren als deze veel in contact komt met zonlicht. Zoals veel houtsoorten zal de bamboe vloer voor behandeld zijn met een lak of olie voor bijkomende bescherming. Maar u zult er zelf aan moeten denken om uw geoliede vloer periodiek na te oliën. Gelakte vloeren kunnen worden onderhouden met de BONA producten zoals we hierboven hebben benoemd. Bent u uiteindelijk niet meer tevreden over de staat van de toplaag van uw bamboe vloer? Dan kunt u deze toplaag altijd laten vernieuwen.

Heeft u vragen over bamboe vloer onderhoud en de producten die u hiervoor moet gebruiken? Aarzel niet en neem meteen contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Bekijk hieronder in het menu het complete overzicht van onze onderhoudsproducten.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk