Blog - De Bamboe Hut
Blog

Ooit zo’n fraaie grasmat gezien?

Ooit zo’n fraaie grasmat gezien?

Je zou het niet zeggen, maar bamboe is officieel een grassoort. Jonge scheuten zijn weliswaar een lekkernij voor pandaberen, maar volwassen bamboe doet toch echt meer aan een boom denken. Het is bijvoorbeeld twee keer zo hard als eiken. Dat je daarmee fantastische dingen kunt maken, weten ze in Azië maar al te goed. Tijdens een van mijn reizen door dat prachtige continent, kwam ik op het idee ook met bamboe te gaan werken.

Duurzame houten vloeren

  • Geplaatst op
Duurzame houten vloeren

Bent u op zoek naar duurzame houten vloeren? Omdat u graag een vloer wilt die lang mee gaat en daarnaast bijdraagt aan een beter milieu? Bamboe is milieuvriendelijk en daarnaast erg geschikt als vloer. Bij de Bamboehut kunt u terecht voor de mooiste bamboevloeren in verschillende patronen en kleuren. Wij vertellen u graag meer wat bamboe zo’n duurzame vloer maakt.

Bamboe; een van de meest veelzijdige materialen ter wereld

  • Geplaatst op
  • Door Dennis
Bamboe; een van de meest veelzijdige materialen ter wereld

Bamboe is een van de meest veelzijdige materialen ter wereld, maar het is (helaas) nog steeds relatief onbekend in de wereld van design. Bamboe kan gebruikt worden in bijna alle creatieve industrieën. Zo zien we bamboe veel terug in de bouw en dan met name het interieur, de architectuur, mobiliteit, productontwerp, sport, mode, verpakkingen en nog veel meer. Nu klimaatverandering ons leven nog meer zal binnendringen, is bamboe een veelzijdig materiaal dat ons allen kan helpen een duurzame en circulaire samenleving op te bouwen.

Een bamboe vloer. Mooi! Maar hoe hou je hem zo?

Een bamboe vloer. Mooi! Maar hoe hou je hem zo?

Of je de bamboe vloer nu zelf hebt gelegd of de vloer hebt laten leggen, een bamboe vloer is prachtig! 

Zoals iedere vloer wordt ook een bamboe vloer vies. Zonde, dus die wil je schoonmaken en goed onderhouden. Ieder vloertype heeft zijn eigen manier van schoonmaken en onderhouden. In deze blogpost leggen we je uit hoe je een bamboe vloer onderhoudt.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk