Een bamboe vloer leggen of laten leggen? | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Bamboe vloer leggen

Heeft u onlangs een bamboe vloer bestelt of bent u van plan om een vloer te bestellen? Dan is het goed om van te voren te weten of u de vloer zelf gaat leggen, of dat u deze laat leggen. Bij de Bamboe Hut helpen we u met beide opties.

Het leggen van een bamboevloer door middel van een klik systeem is een relatief eenvoudig proces dat door de meeste doe-het-zelvers kan worden uitgevoerd. Het klik systeem is een populaire keuze voor het leggen van vloeren omdat het snel en gemakkelijk is en geen lijm of speciaal gereedschap vereist.

 

Bamboe vloer leggen met kliksysteem

Een bamboevloer met een klik systeem bestaat uit planken die aan elkaar worden bevestigd door middel van een klik mechanisme. De planken hebben tanden aan de ene kant en groeven aan de andere kant. Door de tanden van de ene plank in de groeven van de andere plank te klikken, ontstaat er een stevige verbinding tussen de planken.

Voordat u begint met het leggen van een bamboevloer, is het belangrijk om de ondervloer goed te controleren en eventuele oneffenheden te verwijderen. Een vlakke ondervloer is essentieel voor een mooi eindresultaat. Vervolgens is het tijd om te beginnen met het leggen van de vloer. Bekijk voor mee informatie de leginstructies

 

Bamboe vloer zwevend leggen

Een veel voorkomende manier voor het leggen van een bamboevloer is het zwevend leggen. Hierbij worden de planken niet vastgelijmd aan de ondervloer, maar worden ze losjes op de ondervloer gelegd en aan elkaar bevestigd. Dit wordt gedaan door middel van een kliksysteem, vergelijkbaar met het klik systeem bij het traditioneel leggen van een bamboevloer. Het grote voordeel van een zwevend gelegde bamboevloer is dat het snel en gemakkelijk te installeren is. Bovendien is het een goede optie voor huurwoningen, omdat de vloer eenvoudig te verwijderen is zonder beschadigingen aan de ondervloer te veroorzaken. Bij de Bamboehut hebben we een ruim aanbod aan bamboevloeren die geschikt zijn voor zwevend leggen, zoals de Top bamboe en Large bamboe met verschillende kleuren en patronen om aan uw persoonlijke smaak te voldoen.

 

Bamboe vloer verlijmd leggen

Een andere manier om een bamboevloer te leggen is door middel van verlijming. Hierbij worden de bamboe planken vastgelijmd aan de ondervloer met speciale bamboe lijm. Het verlijmd leggen van een bamboevloer zorgt voor een zeer stevige en stabiele vloer, die minder kans heeft op kromtrekken of kraken. Het is daarom een goede optie voor ruimtes met veel verkeer of waar zware voorwerpen worden gebruikt, zoals een keuken of woonkamer. Het is wel belangrijk om de ondervloer goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat het volledig schoon en droog is voordat de lijm wordt aangebracht. Bij de Bamboehut hebben we een ruime keuze aan bamboevloeren die geschikt zijn voor verlijmd leggen, zoals de Pure bamboe en Solida bamboe, met verschillende kleuren en afwerkingen om aan uw persoonlijke wensen te voldoen. Onze ervaren vakmensen helpen u graag bij het installeren van een prachtige bamboevloer die jarenlang meegaat.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk