Bamboe vloer stylen en mogelijkheden - De Bamboe Hut

Bamboe vloer stylen en mogelijkheden

Ondanks dat bamboe van nature een lichtgele kleur heeft, kan er door gebruik van stoomtechnieken een lichtbruine of karameltint gecreëerd worden. Dit wordt gedaan nadat de stam in dunne strips wordt gezaagd en de groene schil wordt verwijderd. Zodra de strips droog zijn kunnen ze bewerkt en verwerkt worden tot vloer. Er zijn meerdere tinten mogelijk, de mogelijkheden van De Bamboe Hut vindt u hieronder.

debamboehut natural plainpressed

Naturel Plainpressed

De strips worden horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karak­teristieke bamboeknopen duidelijk zichtbaar zijn.
debamboehut natural sidepressed

Naturel Sidepressed

Voor fijnere lijnen in uw bamboevloer kunt u kiezen voor een natuurlijke Sidepressed vloer, hierbij komen de fijne lijnen in de bamboe subtiel naar voren.
debamboehut natural density

Naturel Density

Natuurlijke bamboevloer samengeperst onder hoge druk, het resultaat hiervan is een ongeëvenaard lijnenpatroon en een harde vloer die niet onderdoet voor de beste tropische hardhouten.

debamboehut caramel plainpressed

Caramel Plainpressed

Een bamboevloer geïnspireerd door karameltinten. Doordat de vloer horizontaal wordt geplaatst, komen de karameltinten in combinatie met het kenmerkende bamboe-patroon duidelijk naar voren.

debamboehut caramel sidepressed

Caramel Sidepressed

De strips worden vertikaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnen­ patroon waarin de bamboe­ knopen subtiel zichtbaar zijn. Bij caramel zijn de bamboe strips gestoomd voor een lichte bruine kleur. 
debamboehut caramel density

Caramel Density

Karamel strips samengeperst onder hoge druk, zorgen voor een uiterst fraai lijnenpatroon en een ijzersterke vloer, die vergelijkbaar is met de beste tropische hardhouten.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk