In 8 stappen krassen in je bamboe vloer repareren | debamboehut.nl - De Bamboe Hut

In 8 stappen krassen in je bamboe vloer repareren

In 8 stappen krassen in je bamboe vloer repareren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kan er bijvoorbeeld ook een kras op je bamboe vloer voorkomen. Je kunt een kras op je bamboe vloer heel goed zelf repareren en wegwerken. Hoe? Dat leggen we je in deze blog uit.

Krassen in bamboevloeren wegwerken

Bamboe vloeren zijn stevig en slijtvast en kunnen tegen een stootje. Nog steeds kan het gebeuren dat er in de bovenste laag van de vloer een kras ontstaat. Op een geoliede bamboe vloer zal dat wat sneller gebeuren, dan wanneer de vloer voorzien is van een extra laag vernis. Een beschadiging op een geoliede vloer is wel weer eenvoudiger weg te werken.

Wat heb je nodig?

  • Schoonmaakmiddel geschikt voor bamboe vloeren
  • Een houtkleur stift of een vetkrijt in de kleuren van de vloer
  • Houtvulmiddel (ja, we weten het. Bamboe is een grassoort en geen hout, maar grasvulmiddel bestaat niet)
  • Houtkleurmiddel
  • Plamuurmes
  • Schuurpapier
  • Olie of vernis (afhankelijk van hoe je vloer behandeld is)
  • Kwasten
  • Droge schone doek

Stap 1: Oppervlakkige krasjes verwijderen

Maak de bamboe vloer goed schoon met het schoonmaakmiddel. Zorg dat de vloer goed droog is, voordat je de plek met de krasjes heel licht schuurt. Kleur de krasjes in met de stift of de krijtjes. Je gebruikt een kleur die zo goed mogelijk lijkt op de rest van de vloer. Veeg nu de vloer nog even goed schoon en breng een laagje olie of vernis aan. Goed laten drogen en je bent klaar. Behalve als je diepe krassen hebt. Dan ga je (voordat je aan de slag gaat met de olie of vernis) naar stap 2.

Stap 2: Diepe krassen verwijderen

Maak de vloer goed schoon met het schoonmaakmiddel. Het is belangrijk het vuil goed uit de krassen te verwijderen. Het stof en vet gaan anders onderin de krassen zitten. Zorg, voor je verder gaat, dat de vloer weer goed droog is.

Stap 3: Schuren

Schuur het gedeelte van de vloer waar de krassen op zitten. Schuur vooral ook de randen van de krassen licht op. Gebruik hiervoor een schuurpapier met een lichte korrel. Let op dat je geen onbeschadigde delen van de vloer mee schuurt, dat scheelt je een hoop werk.

Stap 4: De krassen vullen

Vul de krassen op met een houtvuller. Probeer als het kan een vuller te kiezen die dezelfde kleur heeft als je bamboe vloer. Gebruik een plamuurmesje om de vuller aan te brengen. Zorg dat de vulling zo strak en glad mogelijk in de krassen zit. Je kunt met een doek voorzichtig poetsen om het materiaal zo goed mogelijk in de krassen te krijgen.

Stap 5: De vloer nog een keer schuren

Als de houtvuller goed droog is, schuur je het gedeelte van de vloer waar de krassen zaten nog een keer voorzichtig, zodat er geen vulling uit de krassen steekt en de vloer weer mooi glad is. Hiervoor gebruik je schuurpapier met een lichte korrel.

Stap 6: Bijkleuren van de vloer

Het kan gebeuren dat de kleur van het gedeelte dat je net hebt gerepareerd door al het schuren wat lichter is geworden dan de rest van je vloer. Gebruik dan de houtstift of de krijtjes om de plekken met de krassen bij te kleuren. Als het een wat groter oppervlak gaat, gebruik dan een houtkleurmiddel om de vloer voorzichtig wat bij te kleuren, totdat je het verschil met de rest van de vloer niet meer ziet. Laat dit goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 7: Afwerken van de vloer

Zoals we eerder schreven kan je een bamboe vloer met olie of vernis behandelen. Afhankelijk van de afwerking van de rest van de vloer behandel je het gedeelte dat je zojuist hebt gerepareerd met olie of vernis. Het kan zijn dat je een tweede laag moet aanbrengen. Zorg dan dat de eerste laag goed droog is.

Stap 8: Koffiezetten

Je bent klaar. Tijd voor een kopje koffie met een koekje erbij. Je hebt het verdiend!

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk