Voordelen van een bamboe vloer | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

10 voordelen van een bamboe vloer

10 voordelen van een bamboe vloer

De Bamboe Hut heeft 10 grote voordelen van een bamboe vloer op een rijtje gezet. De volgorde is wat bij ons bij De Bamboe Hut betreft zeker geen ranking. Het verschilt natuurlijk ook per geval. Verschillende mensen hebben verschillende wensen.

1. Een bamboe vloer is adembenemend mooi

Er zijn veel verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk. Bekijk meer foto’s van verschillende bamboe vloeren.

2. Een bamboe vloer is duurzaam

Veel duurzamer kan bijna niet. Een bamboe vloer is een 100% natuurproduct. Het duurt 5 jaar om genoeg bamboe voor een vloer te laten groeien en daarna groeit diezelfde bamboe gewoon weer door. Je hoeft dus niet een heel nieuw bos te planten, zoals bij hardhout, dat er tientallen jaren over doet. Een beter milieu begint bij jezelf.

3. Een bamboe vloer kun je eenvoudig zelf leggen

Je moet wel een beetje handig zijn, maar een beetje is echt genoeg. Je hebt er wel wat gereedschap voor nodig, maar je legt een bamboe vloer in 5 simpele stappen.

4. Een bamboe vloer is heel makkelijk schoon te maken

Een bamboe vloer is makkelijk te reinigen. Vegen, stofzuigen, dweilen, het is zo gepiept. Lees hier meer over hoe je een bamboe vloer makkelijk kan onderhouden.

5. Een bamboe vloer is heel makkelijk te onderhouden

Bamboe is hard, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een krasje in de bamboe vloer ontstaat. In de meeste gevallen kun je dat snel en simpel zelf repareren.

6. Een bamboe vloer is heel geschikt voor veeleisende gebruikers

Een bamboe vloer is een ideale vloer voor mensen met huisdieren. Ook voor kinderen is het een fijne vloer. Het is een warm materiaal. En voor wie het niet warm genoeg is: je kunt de bamboe vloer in de meeste gevallen op vloerverwarming leggen. Hadden we al gezegd dat bamboe keihard is? Ideaal voor vloeren die intensief worden gebruikt.

7. Een bamboe vloer is heel hygiënisch

In een bamboe vloer blijft er geen vuil, stof en bacteriën in achter, zoals bij vloerbedekking. Hij is dus makkelijk schoon te maken (zie voordeel nummer 3). Deze vloeren zijn dus ideaal voor mensen met een allergie.

8. Een bamboe vloer is precies flexibel genoeg

Een bamboe is een natuurproduct. Het leeft en beweegt. Houd daar bij het leggen van deze vloer ook rekening mee. Vocht en warmte kunnen invloed hebben op de vloer, waardoor hij wat kan krimpen en uitzetten. Veel minder dan hout en vloerverwarming is dus meestal geen probleem. 

9. Een bamboe vloer gaat heel lang mee

Als de vloer goed wordt onderhouden, gaat een bamboe vloer jarenlang mee. Net als een houten vloer is een bamboe vloer op te frissen door hem op te schuren of opnieuw te behandelen met een lak, vernis of olie.

10. Een bamboe vloer kun je online bestellen

Vloeren worden tegenwoordig steeds vaker online besteld.

Bekijk ons assortiment en vraag een samplebox aan. Kijk welke vloer het beste bij je interieur past. Als je je keuze gemaakt hebt, hoef je alleen nog de ruimtes op te meten en de vierkante meters in te vullen. En nog even (laten) leggen natuurlijk.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk