Hoe moet je een bamboevloer schuren? - De Bamboe Hut

Hoe moet je een bamboevloer schuren?

 • Geplaatst op
Hoe moet je een bamboevloer schuren?

Het schuren van uw bamboevloer kan de uitstraling en levensduur aanzienlijk verbeteren. Met de juiste voorbereiding en techniek kan deze taak succesvol worden uitgevoerd, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Hoe moet je een bamboevloer schuren?

Bij De Bamboehut begrijpen we hoe belangrijk het is om uw bamboevloer in optimale staat te houden. Daarom hebben we deze gids samengesteld over hoe u uw bamboevloer kunt schuren, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

De Unieke Eigenschappen van Bamboevloeren

Voordat we ingaan op het schuren, is het belangrijk te begrijpen wat bamboevloeren zo speciaal maakt. Bamboe is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, bekend om zijn hardheid en stabiliteit. Dankzij deze kenmerken zijn bamboevloeren niet alleen een duurzame keuze, maar ook een die lang mee zal gaan.

Voorbereidingen voor het Schuren

 1. Controleer eerst de conditie van uw vloer. Zoek naar gebieden die extra aandacht nodig hebben, zoals diepe krassen of deuken.

 2. Maak de vloer grondig schoon. Vuil en puin kunnen het schuurproces belemmeren, dus zorg ervoor dat de vloer stofvrij is.

 3. Zorg voor de juiste schuurmachine en schuurpapier. Voor bamboe wordt meestal een middelgrof schuurpapier aangeraden.

Het Schuurproces

 1. Begin met schuren in de richting van de houtnerf. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat u gelijkmatig schuurt om te voorkomen dat er oneffenheden ontstaan.

 2. Controleer regelmatig de voortgang. Dit zorgt ervoor dat u niet te veel wegschuurt en de natuurlijke schoonheid van de bamboe behoudt.

 3. Nadat de grote oneffenheden zijn verwijderd, schakelt u over op fijner schuurpapier om de vloer glad te maken.

 4. Verwijder na het schuren alle stof met een stofzuiger of een licht vochtige doek.

Afwerking

 1. Overweeg het aanbrengen van een nieuwe afwerkingslaag, zoals een lak of olie, om uw vloer extra te beschermen en glans te geven.

 2. Om uw bamboevloer in topconditie te houden, volg ons advies voor regelmatig onderhoud. Dit omvat zacht vegen, stofzuigen en af en toe dweilen met een geschikte reiniger.

Onze expertise nodig? Neem contact op!

Het schuren van uw bamboevloer kan de uitstraling en levensduur aanzienlijk verbeteren. Met de juiste voorbereiding en techniek kan deze taak succesvol worden uitgevoerd, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet. Bij De Bamboehut zijn we toegewijd om u de beste bamboevloeren en adviezen te bieden voor hun onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze website voor meer tips over bamboevloeren​​​​​​.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

 • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk