Blog - De Bamboe Hut
Blog

Ooit zo’n fraaie grasmat gezien?

Ooit zo’n fraaie grasmat gezien? Je zou het niet zeggen, maar bamboe is officieel een grassoort. Jonge scheuten zijn weliswaar een lekkernij voor pandaberen, maar volwassen bamboe doet toch echt meer aan een boom denken. Het is bijvoorbeeld twee keer zo hard als eiken. Dat je daarmee fantastische dingen kunt maken, weten ze in Azië maar al te goed. Tijdens een van mijn reizen door dat prachtige continent, kwam ik op het idee ook met bamboe te gaan werken.

Waarom moet een bamboe vloer eerst acclimatiseren?

Waarom moet een bamboe vloer eerst acclimatiseren? Vocht en warmte hebben invloed op bamboe vloerdelen. Een bamboe vloer leeft. Er groeien natuurlijk geen nieuwe scheuten aan, maar daarmee bedoelen we dat de vloer iets krimpt bij kou en iets uitzet bij warmte. Zo heeft ook de luchtvochtigheid invloed op de bamboe vloer. Dat is ook precies de reden dat er bij het leggen van de vloer aan de randen zwelruimte wordt gelaten.

Bamboe voeren? Bamboe vloeren!

Bamboe voeren? Bamboe vloeren! Panda’s eten bamboe. Heel veel bamboe. Tussen de 500 en 600 kilo bamboe per week. Per panda dus. En het zijn fijnproevers. Ze zijn nogal kieskeurig en eten niet zomaar elke dag dezelfde bamboe. Er zijn in totaal meer dan 40 verschillende bamboesoorten die ze lusten.

Vloeren van bamboe

Vloeren van bamboe Een aantal jaar geleden werden de bamboevloeren voornamelijk toegepast door architecten in grote projecten. Tegenwoordig kunt u ze ook zelf online bij De Bamboe Hut bestellen. Een eigen architect van uw eigen project!

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk