Een slechte luchtkwaliteit binnen door vluchtige organische stoffen - De Bamboe Hut

Een slechte luchtkwaliteit binnen door vluchtige organische stoffen

  • Geplaatst op
Een slechte luchtkwaliteit binnen door vluchtige organische stoffen

Wat zijn vluchtige organische stoffen

Je vraagt je misschien af wat VOS's zijn. Dit zijn gassen die uit bepaalde materialen verdampen en vaak voorkomen in dingen zoals verf, lakken en vloerbedekkingen. Langdurige blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en allergieën.

Maar wanneer je kiest voor een vloer, is het belangrijk om te weten dat deze een grote bron van VOS's in je huis kunnen zijn. Daarom is het kiezen van de juiste vloer essentieel voor de luchtkwaliteit in jouw huis.

Schadelijke PVC vloeren

PVC vloeren bevatten vaak een hogere concentratie van vluchtige organische stoffen (VOS's) vanwege de materialen en processen die gebruikt worden in hun productie. PVC, of polyvinylchloride, is een soort kunststof die verschillende additieven nodig heeft om de gewenste eigenschappen voor vloerbedekking te verkrijgen. Deze additieven kunnen weekmakers, stabilisatoren, kleurstoffen, en vulmiddelen omvatten. Sommige van deze additieven, vooral weekmakers, kunnen VOS's bevatten of afgeven.

Hier komt de bamboevloer in beeld. Bamboe is een duurzame, snelgroeiende plant die minder schadelijke chemicaliën nodig heeft. De productie van bamboevloeren gebruikt vaak minder schadelijke lijmen en lakken, wat resulteert in lagere VOS-niveaus.

Dit is geweldig nieuws voor jouw gezondheid en welzijn. Naast dat bamboevloeren beter zijn voor de luchtkwaliteit, zijn ze ook duurzaam, makkelijk te onderhouden en mooi. Door te kiezen voor bamboe, maak je een keuze voor zowel stijl als gezondheid.

Stap over op bamboe

Bamboevloeren zijn een slimme keuze voor iedereen die geeft om gezondheid, duurzaamheid en esthetiek. Ben je geïnteresseerd in bamboevloeren? Neem dan contact op met ons voor meer informatie en advies. We helpen je graag verder!

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk