Waarom Moso bamboevloeren zo goed zijn - De Bamboe Hut

Waarom Moso Bamboevloeren zo goed zijn

  • Geplaatst op
Waarom Moso Bamboevloeren zo goed zijn

Topbamboe is een bekend bamboe vloeren merk van MOSO® welke bestaat uit een 2,5 mm bamboe toplaag geperst op een HDF (High Density Fibreboard) kern. De onderlaag van Topbamboe is gemaakt van zachthout. Topbamboe garandeert stabiliteit. Dit komt doordat de vloeren weinig krimpen en uitzetten. 

Moso bamboe staat voor duurzaamheid

Moso bamboe is een van de meest duurzame materialen voor vloeren. Als hernieuwbare grondstof groeit bamboe snel en heeft het een hoge opbrengst per hectare. Hierdoor heeft het een minimale impact op het milieu. In vergelijking met hardhoutbomen, die tientallen jaren nodig hebben om volwassen te worden, bereikt Moso bamboe zijn volledige hoogte binnen vier tot vijf jaar, wat het tot een uitstekende hernieuwbare bron maakt.

Een stijvolle Moso bamboevloer

Moso bamboevloeren hebben een elegante, natuurlijke uitstraling. De fijne structuur van bamboe en de verschillende beschikbare stijlen, zoals horizontale, verticale en gecomprimeerde patronen, zorgen voor veelzijdige designmogelijkheden. Hierdoor past een Moso bamboevloer in zowel moderne als klassieke interieurs, en de unieke vezelstructuur van bamboe geeft elke vloer een eigen karakter.

De bamboevloer die tegen een stootje kan

Moso bamboevloeren zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder stevig. De hardheid van gecomprimeerde bamboevloeren kan vergelijkbaar zijn met tropisch hardhout, waardoor ze geschikt zijn voor drukbezochte ruimtes en langdurig gebruik. Bovendien zorgt de lage vochtopname van bamboe voor een stabiele vloer, zelfs bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid.

Moso bamboe is onderhoudsvriendelijk 

Een ander groot voordeel van Moso bamboevloeren is hun onderhoudsgemak. Met regelmatig stofzuigen en dweilen blijft de vloer in goede staat. Voor extra bescherming tegen slijtage kan een passende onderhoudsolie of -lak worden gebruikt, die niet alleen de vloer beschermt maar ook de natuurlijke uitstraling behoudt. 

Bestel jouw Moso bamboevloer bij Bamboehut

Moso bamboevloeren zijn een uitstekende keuze voor wie een duurzame, aantrekkelijke en stevige vloer zoekt. Met een breed scala aan ontwerpen, is er altijd een Moso bamboevloer die bij jouw interieur past. Bovendien bieden ze langdurige prestaties met minimaal onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk