Wereld Bamboe dag, laat je inspireren door de mogelijkheden van Bamboe. - De Bamboe Hut

Wereld Bamboe dag, laat je inspireren door de mogelijkheden van Bamboe.

Wereld Bamboe dag, laat je inspireren door de mogelijkheden van Bamboe.

Denk je aan bamboe, dan denk je wellicht aan pandaberen en vakantiehuizen in Thailand. Kijk je verder dan is bamboe niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieur design. De Bamboehut.nl in Breda is wat dat betreft een schoolvoorbeeld van 2 jonge ondernemers die vanuit hun passie voor duurzaamheid en lifestyle zijn ingesprongen op de vele mogelijkheden van bamboe. Bamboe het nieuwe hout. For sure! Niet voor niets wordt bamboe het meest duurzame ‘hout’ genoemd.

Sinds 2009 is het op 18 september Wereld Bamboe dag. Uitgeroepen door de Thaise 'Koninklijk Bos-stichting', die op de Wereld Bamboeconferentie pleitte voor een internationale Dag. Bedoeld om meer aandacht te vragen voor het nut van bamboe, het belang in het ecosysteem en het gebruik als grondstof. Denk aan vloeren, terrassen, raambekleding van bamboe maar ook voor het bouwen van (tuin)huizen en het ontwerpen van meubilair.

Wat is bamboe dan?

Bamboe is een zuiver ecologische grondstof. Een grassoort die verhout. De snelst groeiende plant ter wereld. Wat in de achtertuin tot ongewenste woekertaferelen kan leiden, geeft juist kansen in de vrije natuur. Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten. Afhankelijk van de soort, de groeicondities en de locatie varieert de hoogte van bamboe van een halve meter tot 30 meter. Bamboe kan, schrik niet, tot een meter per dag groeien en zelfs een doorsnede bereiken van wel 30cm.

Bamboe heeft de natuurlijke structuur die we kennen van hardhout maar is het hardste materiaal in de markt. Het is twee keer zo hard als eiken en kent een nog hogere stabiliteit dan teak

Bamboehut.nl zet duurzaam bamboe in voor het creëren van de meest fantastische vloeren. De 10 voordelen van een bamboevloer.

 1. Het heeft een natuurlijke en warme uitstraling.
 2. Slijtvast, stevig en uitermate geschikt voor intensief gebruik.
 3. De bamboevloer is zeer geschikt voor vloerverwarming door zijn resistentie tegen vocht en temperatuurschommelingen.
 4. Goed toepasbaar in de badkamer en zeker ook buiten op terras.
 5. Olie, lakken of ongelakt. Afhankelijk van het gebruik is alles mogelijk.
 6. Hoge vezel dichtheid. Dat maakt bamboeparket ideaal bij astma en gevoeligheid voor huisstofmijt.
 7. Bamboe is van alle stijlen thuis. Het combineert super met bouwmaterialen als Belgisch hardsteen of staal en past zowel in een traditioneel interieur als in een design inrichting.
 8. Het kent de mooiste kleuren in naturel, witachtig, caramel en donkerbruin.
 9. Parket of plankenvloer. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos. Van traditionele visgraat met bies tot lamelparket in verschillende breedtes tot een strakke gietvloer uitstraling.
 10. Bamboe is er in vele soorten en maten en is ook nog eens eenvoudig zelf te leggen. Uiteraard adviseren wij een professional als je een vloer op maat wilt leggen.

Natuurlijk is bamboe ook leuk als decoratie voor in huis. Bijvoorbeeld een aantal takken in een mooie vaas. Voor de tuin heb je tegenwoordig ook soorten die niet woekeren. Bamboe geeft 365 dagen in het jaar een warme sfeer in de tuin.

Ja, wij zijn fan van bamboe. Jij ook? Laat je inspireren en vrijblijvend adviseren door onze enthousiaste vakmensen, ons team staat klaar om u te helpen.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

 • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk