Kan een bamboevloer verkleuren? - De Bamboe Hut

Kan een bamboevloer verkleuren?

 • Geplaatst op
Kan een bamboevloer verkleuren?

Ja, bamboe kan verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Gebruik gordijnen of zonwering om dit te voorkomen.

Bamboevloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, stijlvolle uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen. Maar net als elke andere houten vloer, kan bamboe na verloop van tijd van kleur veranderen. Is dit iets om je zorgen over te maken?

Waarom verkleuren bamboevloeren?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het verkleuren van een bamboevloer:

 • Blootstelling aan direct zonlicht is de grootste boosdoener. UV-stralen kunnen de natuurlijke pigmenten in het bamboe afbreken, waardoor de vloer lichter of geler wordt.
 • Overmatig vocht, of het nu gaat om gemorste vloeistoffen of hoge luchtvochtigheid, kan leiden tot vlekken en verkleuringen.
 • Dagelijks gebruik en voetverkeer kunnen de beschermende toplaag van de vloer aantasten, waardoor deze vatbaarder wordt voor verkleuring.
 • Bepaalde schoonmaakmiddelen en chemicaliën kunnen de kleur van bamboe veranderen als ze niet goed worden gebruikt.

Is de verkleuring van een bamboevloer te voorkomen?

Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om het verkleuren van je bamboevloer te minimaliseren:

 1. Gebruik gordijnen, jaloezieën of zonwerende folie om direct zonlicht op je vloer te beperken, vooral tijdens de uren met de meeste zon.
 2. Veeg of stofzuig je vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Dweil met een licht vochtige dweil en een milde reiniger die speciaal is ontworpen voor bamboe.
 3. Veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk op om te voorkomen dat ze in het bamboe trekken en vlekken veroorzaken.
 4. Plaats deurmatten bij ingangen om vuil, zand en vocht buiten te houden.
 5. Overweeg om je bamboevloer te behandelen met een beschermende toplaag, zoals een lak of olie, om deze extra bescherming te bieden tegen verkleuring.

Wat als mijn bamboevloer al verkleurd is?

Als je bamboevloer al verkleurd is, zijn er nog steeds opties. Afhankelijk van de ernst van de verkleuring, kun je de vloer laten schuren en opnieuw afwerken door een professional. Dit kan de oorspronkelijke kleur en glans van de vloer herstellen.

Is het mogelijk dat een bamboevloer verkleurd?

Bamboevloeren zijn prachtig en duurzaam, maar ze zijn niet immuun voor verkleuring. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en je vloer goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat hij er jarenlang mooi uit blijft zien.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

 • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk