Gereedschap om een bamboe vloer te leggen | debamboehut.nl - De Bamboe Hut

Zelf een bamboe vloer leggen: welk gereedschap heb je nodig?

Zelf een bamboe vloer leggen: welk gereedschap heb je nodig?

Je hoeft dus geen professioneel parketteur te zijn om een bamboe vloer van de Bamboe Hut zelf te leggen. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf.

Op de pagina met leginstructies vind je een overzicht van alle leginstructies van de verschillende vloeren die je direct bij de Bamboe Hut kunt kopen.

De basis van het leggen van een bamboe vloer is hetzelfde. Er kunnen kleine verschillen zitten tussen de verschillende vloeren, dus zorg dat je de juiste leginstructie kiest.

Een bamboe vloer leg je niet zonder het juiste gereedschap. Als je deze blog hebt gelezen, heb je een goed overzicht van alle gereedschappen die je nodig hebt.

Hamer

Je hebt een stevige hamer nodig om de bamboe vloerdelen goed tegen elkaar aan te tikken. Een rubberen hamer kan handig zijn om de vloerdelen aan te kloppen wanneer ze verlijmd worden.

Aanslagijzer of aanslagblok

Je legt het blok tegen het bamboe vloerdeel dat je wil leggen en tikt met de hamer tegenaan om er voor te zorgen dat de vloerdelen goed strak aansluiten. Als je rechtstreeks op de vloerdelen zou slaan zou je ze kunnen beschadigen. Het wordt trouwens ook wel een aandrijfijzer genoemd.

Meetlint en duimstok

Een meetlint of rolmaat gebruik je om grotere ruimtes of stukken vloer op te meten. Tegenwoordig heb je ook digitale meters die met een laser de afstanden meten. De duimstok is heel handig voor afstanden kleiner dan een meter en als je op vloerdelen wil aftekenen waar je ze moet zagen.

Blokhaak, verstekhaak of zwaaihaak

De blokhaak (of winkelhaak) gebruik je voor het aftekenen van haakse lijnen. De verstekhaak heb je nodig wanneer je hoeken van 45 of 135 graden moet aftekenen. De draaihaak gebruik je om andere hoeken op de vloerdelen af te tekenen. Gebruik een potlood om de zaagsnedes op de vloerdelen langs de verstek- of draaihaak af te tekenen.

Handzaag of decoupeerzaag

Vloerdelen kan je zowel met een decoupeerzaag als met een handzaag zagen. Als je vormen in de vloerdelen moet zagen is een decoupeerzaag met name handig, omdat deze hele smalle zaagbladen heeft.

Boormachine

Soms moet je vloerdelen om een verwarmingsbuis of ander soort ronde leiding leggen. Met een boormachine kan je met de juiste opzetstukken, perfecte gaten zagen, zodat de vloer mooi om de buis zit.

Klosjes en stelplaatjes

Klosjes gebruik je om constant dezelfde afstand tot de muur te houden wanneer je de eerste rij met bamboe vloerdelen legt. De ruimte die zo aan de randen van de vloer overblijft noemen we zwelruimte. Stelplaatjes, ook wel afstandhouders genoemd, zijn handig wanneer de muur niet helemaal recht loopt. Je kunt deze dan gebruiken om er voor te zorgen dat de vloer goed recht ligt.

In het volgende blog gaan we in op de basisprincipes van het leggen van een bamboe vloer.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk