5 dingen waarvan je niet wist dat ze van bamboe worden gemaakt | debamhoehut.nl - De Bamboe Hut

5 dingen waarvan je niet wist dat ze van bamboe worden gemaakt

5 dingen waarvan je niet wist dat ze van bamboe worden gemaakt

Bamboe is een bijzonder veelzijdig product. Het is sterk en slijtvast, maar tegelijkertijd ook flexibel. Doordat het zo snel groeit is het ook nog eens milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld hout. Ja. Dan hout. Want bamboe is geen hout, bamboe is gras!

Producten van bamboe

We hebben een aantal mooie en leuke producten op een rijtje gezet die van bamboe worden gemaakt.

Tandenborstels

Humble Brush maakt prachtige bamboe tandenborstels die milieuvriendelijk en duurzaam zijn. De gekleurde haren en het design maken het helemaal af. De haren op de borstel zijn BPA vrij en dat is niet het enige. Voor iedere tandenborstel die verkocht wordt zorgt de Humble Smile Foundation dat een kind in een ontwikkelingsland een tandenborstel krijgt. In Nederland zijn deze tandenborstels onder andere te koop bij Ecomondo.

Telefoonhoesjes van bamboe

Strikt genomen klopt het natuurlijk niet, wat Woodycases op hun website schrijft, want bamboe is gras. Maar dat doet niets af aan de bamboe hoesjes die ze maken. De hoesjes zien er prachtig uit en je kunt zelfs je eigen telefoonhoes ontwerpen. Hieronder een voorbeeld van een zelfontworpen bamboe telefoonhoes. Woodycase heeft telefoonhoesjes voor o.a. iPhone en Samsung modellen. Ze hebben ook een grote verzameling mooie eigen designs.

Kleding

Je verwacht het niet, maar van die harde bamboestengels kan je echt stof maken. Maar dat kan nog niet zo lang. De onderzoekers van de universiteit van Peking kwamen er in 2001 achter hoe ze van bamboevezels, textiel kan maken.  Dat proces is inmiddels gepatenteerd door een Chinees bedrijf. Bamboevezels kunnen veel meer vocht opnemen dan katoen en daardoor voelt het stof koeler aan. Katoen voelt ook sneller vochtig aan. Alleen maar voordelen dus.

Een voorbeeld van een bedrijf dat bamboe kleding verkoopt is Bamigo. Ze verkopen ondergoed, t-shirts en sokken. En zoals je op het plaatje kunt zien komen je spieren bijzonder goed uit in bamboe ondergoed! 

Fietsen van bamboe

Een racefiets, een fatbike of zelfs gewoon een stadsfiets. Wat zijn deze mooi! Dat niet alleen. Ze zijn allemaal uniek en op maat gemaakt. Doordat iedere bamboe stengel anders is, is iedere fiets anders. Bamboefietsen.nl maakt iedere fiets op maat. Je kunt zelf tekenen hoe het frame er uit moet komen te zien. Bamboe is sterk en licht, dus ideaal voor een fietsframe. Een bamboe frame is zelfs lichter dan een carbon frame.

Vloeren!

Waarschijnlijk weet je het al, maar van bamboe worden ook de allermooiste vloeren gemaakt. En wij van De Bamboe Hut kunnen het weten, bekijk daarom snel onze bamboe vloeren!

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk