Bamboevloer voor binnen | een fraaie grasmat! - De Bamboe Hut

Bamboevloer als grasmat

Bamboevloer als grasmat

Je zou het niet zeggen, maar bamboe is officieel een grassoort. Jonge scheuten zijn weliswaar een lekkernij voor pandaberen, maar volwassen bamboe doet toch echt meer aan een boom denken. Het is bijvoorbeeld twee keer zo hard als eiken. Dat je daarmee fantastische dingen kunt maken, weten ze in Azië maar al te goed. Tijdens een van mijn reizen door dat prachtige continent, kwam ik op het idee ook met bamboe te gaan werken.

Bamboe vloeren vanuit ons pakhuis in Breda

Met veel geduld en plezier heb ik de afgelopen jaren een authentiek pakhuis in Breda verbouwd tot een woning en kantoor. De industriële elementen wilde ik graag combineren met duurzame materialen. Bamboe viel daar volledig op zijn plaats, omdat het kappen ervan veel minder belastend is voor het milieu dan hout.

Bamboo vloer van de Bamboe Hut

Een bamboevloer is klimaatneutraal

Bamboe groeit ontzettend snel, tot maar liefst een meter per week. Al binnen drie maanden is bamboe volgroeid en kan het worden gekapt, dan maakt het meteen plaats voor de jonge planten eronder. Het kappen en vervoer meegerekend, is de bamboeproductie zelfs klimaatneutraal. Goed nieuws dus!

De verwerking van bamboe tot vloeren en wanden geeft ècht schitterende resultaten. Iedereen die mijn bamboe vloer in de keuken en woonkamer ziet, is compleet verrast. De structuur is net zo fraai en natuurlijk als bij een houten vloer. En het rijke daglicht dat door mijn dak valt, geeft de vloer nog meer cachet. Eerlijk gezegd, werd ik zelf ook van mijn sokken geblazen door het resultaat.

Zijn bamboevloeren ook iets voor jou?

Het succes van die ene vloer in mijn eigen pakhuis heeft geleid tot De Bamboe Hut, waarmee ik de voordelen van bamboevloeren aan heel Nederland presenteer. We kunnen ze leveren in de kleuren naturel, wit, caramel en donkerbruin.

bamboevloeren sample box

Wil je weten of een bamboevloer ook iets voor jou is? Kies dan een of meerdere vloeren uit in de webshop en vraag gratis samples aan. Die worden bij je thuisbezorgd in onze groene samplebox, dus je hoeft op je vrije zaterdag niet de deur uit.

Onze bamboevloeren breng je eenvoudig aan door een clicksysteem, zonder gedoe met lijm. Heb je zelf minder tijd dan laat je, voor het ultieme gemak, onze professionele parketteurs gewoon het werk doen.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk