Duurzame bamboe vloeren | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Daarom is een bamboe vloer zo duurzaam

Daarom is een bamboe vloer zo duurzaam

Bamboe is een van de meest duurzame materialen om een vloer van te maken en dat zeggen we niet zomaar. We kunnen dat bewijzen. In deze blog leggen we uit waarom een bamboe vloer zo duurzaam is.

Bewijs is bewijs

Onafhankelijke instanties hebben onze producten getest en beoordeeld en daarna gecertificeerd als duurzaam. Het gaat dan niet alleen om impact op het milieu, maar ook om kwaliteit en sociale omstandigheden.

Bewijs 1: FSC - Zo zijn de bamboevloeren van Moso die De Bamboe Hut levert gecertificeerd door het FSC. Het Forest Stewardship Council is in het leven geroepen om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. Ontbossing kan een negatieve impact hebben op het milieu.

Nou is bamboe een grassoort en geen boomsoort. Het kan ook nog eens geoogst worden, waarna het gewoon weer verder groeit. Er is dus helemaal geen sprake van ontbossing. Toch werd er in bouwprojecten zo vaak naar gevraagd dat bamboe sinds 2008 wordt meegenomen in de certificering. Moso was een van de eerste bedrijven met FSC certificering voor bamboe.

Bewijs 2: ISO - De faciliteiten waar onze bamboe vloeren worden gemaakt hebben ISO certificaten voor kwaliteit (9001) en sociale werkomstandigheden (14001).

Bewijs 3: LCA - De TU Delft heeft onze bamboe vloeren getoetst aan de meest gerespecteerde internationale standaarden voor milieurapportage. De conclusie van deze LCA studies was dat alle massieve bamboe producten van Moso CO2 neutraal of beter zijn over de hele levenscyclus. Zo duurzaam dus dat ze niet alleen niet schadelijk zijn, maar zelfs positief bijdragen aan een betere wereld.

We kunnen het hard maken

Voldoende bewijs dus. En duurzaamheid gaat niet alleen over goed voor het milieu. Dat gaat ook over dat het lang meegaat. En bamboe vloeren gaan heel lang mee. Dat komt in de eerste plaats omdat ze zo hard zijn. Twee andere aspecten die meehelpen zijn de hoge dichtheid en de stabiliteit. Het is niet voor niets dat er tot 30 jaar garantie zit op onze vloeren.

Topje van de ijsberg

Er zijn nog veel meer mooie certificeringen die gelden voor onze vloeren, maar sommigen zijn wat minder bekend. Het CE kenmerk kennen de meeste mensen wel, maar wat dacht je van een E1 label (EN 717) of het Nordic Swan Ecolabel voor de Bamboe Forest vloer. En wist je dat het gebruik van bamboe credits oplevert als je wil bouwen volgens BREEAM en LEED? En die ijsberg? Die smelt dus veel minder snel met een bamboe vloer.

Heb je meer vragen over de verschillende certificaten of de duurzaamheid van onze bamboe vloeren? Neem dan contact met ons op.

Een beter milieu begint bij jezelf. En bij je vloer dus.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk