Bamboe vloer onderhouden | debamboehut.nl - De Bamboe Hut

Een bamboe vloer. Mooi! Maar hoe hou je hem zo?

Een bamboe vloer. Mooi! Maar hoe hou je hem zo?

Of je de bamboe vloer nu zelf hebt gelegd of de vloer hebt laten leggen, een bamboe vloer is prachtig! 

Zoals iedere vloer wordt ook een bamboe vloer vies. Zonde, dus die wil je schoonmaken en goed onderhouden. Ieder vloertype heeft zijn eigen manier van schoonmaken en onderhouden. In deze blogpost leggen we je uit hoe je een bamboe vloer onderhoudt.

Vegen

Om te voorkomen dat zand en ander vuil in de vloer wordt komt is het raadzaam de bamboe vloer regelmatig te vegen. Gebruik daarvoor een gewone zachte bezem, dat geschikt is voor binnen gebruik. Des te intensiever de ruimte gebruikt wordt, des te vaker het raadzaam is om te vegen. Behalve dat vuil vlekken kan veroorzaken kunnen steentjes bijvoorbeeld krassen veroorzaken.

De bamboe vloer stofzuigen

Ook geen probleem. Je kan een bamboe vloer gewoon stofzuigen. Let er dan wel op dat er een mondstuk op zit dat niet krast. Zorg dat de borstel uitgeklapt is, of dat je een mondstuk op zet dat geschikt is voor houten (en bamboe) vloeren. Heb je dat niet, dan kun je natuurlijk gewoon vegen.

Dweilen

Alleen stofzuigen is niet genoeg. Je zult de vloer ook af en toe moeten dweilen. Dit kan met de onderhoudszeep van WOCA. De WOCA producten zijn goed voor geoliede vloeren. De producten van Bona zijn voor gelakte vloeren. Gebruik liever geen chemische schoonmaakmiddel en zorg er voor dat de dweil niet te nat is. Vochtig is beter dan echt nat. Als de dweil te nat is kan er vocht tussen de planken komen, of vloerdelen kunnen verkleuren, als er vocht achterblijft. Gebruik niet te heet water en zeker geen stoom!

Let met vocht vooral op bij een onbehandelde vloer. Wanneer er een laag vernis op de vloer zit, kan de vloer beter tegen vocht, dan wanneer de vloer alleen geolied is. Geoliede vloeren moeten regelmatig na geolied worden.

Vlekken op een bamboe vloer

In de meeste gevallen is het beste om vlekken zo snel mogelijk met een zachte, droge of licht vochtige doek te verwijderen. Met name vocht kan verkleuring van vloerdelen veroorzaken, dus maak plekken waar vocht is gemorst weer droog.

Nog een laatste tip!

Als je gaat vegen, dweilen of stofzuigen wil je waarschijnlijk ook meubels, bloempotten en lampen en dergelijke opzij zetten. Til ze dan op, zodat er geen krassen op de vloer komen. Moet je toch iets schuiven, zorg dan dat er bijvoorbeeld vilt onder is geplakt. Ontstaat er onverhoopt toch een kras? Dan kun je hier lezen hoe je die weer kunt herstellen.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk