Type bamboe vloeren | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Welke typen bamboe vloeren zijn er?

Welke typen bamboe vloeren zijn er?

We krijgen vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen de bamboe vloeren die wij leveren. Afgezien van de kleur (wit, blank, caramel, etc.) en de afwerking (geborsteld, gelakt, geolied etc.) is het grootste verschil de manier waarop de vloerdelen zijn gemaakt. De bamboe vloeren worden op allerlei manieren geperst.

Stripverhaal

Nadat de bamboe geoogst is worden de stammen in strips gezaagd. Eigenlijk zijn het geen stammen, maar zijn het stengels. Bamboe is een grassoort en geen hout. Maar goed.

Bamboe heeft een groene schil en die wordt daarna verwijderd. De strips hebben dan een licht gele lichtgele kleur, die naturel wordt genoemd. Ze kunnen eventueel gestoomd worden, waardoor ze een licht bruine kleur krijgen. Dat noemen we dan caramel. Vervolgens kunnen de strips, nadat ze zijn behandeld en gedroogd, op verschillende manieren verwerkt worden tot vloerdelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

Plain Pressed

De strips worden horizontaal naast elkaar gelegd en aan elkaar gelijmd. Er ontstaan dan planken met een breed lijnenpatroon. De knopen die zo kenmerkend zijn voor bamboe zijn hierin duidelijk te zien.

Plain Pressed

Side Pressed

Bij Side Pressed bamboe vloeren worden de strips verticaal naast elkaar gelegd en aan elkaar gelijmd. Er ontstaan dan planken met een wat smaller lijnenpatroon. De knopen waar we het eerder over hadden zijn dan wat subtieler zichtbaar.

Side Pressed bamboe vloer

Density

De strips worden in dit geval onder hele hoge druk samengeperst en verlijmd. De bamboe vloerdelen die dan ontstaan hebben een kenmerkende houtstructuur. Vloeren van het Density type zijn mede door de manier waarop ze zijn geproduceerd extreem hard. Veel harder dan tropisch hardhout. Tropisch hardgras dus eigenlijk.

Density bamboe vloer

Forest

Bij de laatste variant worden brede strips vlak gemaakt. De massieve bamboe vloerdelen hebben daardoor de kenmerkende look van de bamboe stam die je er heel duidelijk in terug ziet. Ook deze variant is heel erg hard.

Bamboe Forest vloer

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk