Bamboe, een duurzaam en veelzijdig materiaal | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Bamboe; een van de meest veelzijdige materialen ter wereld

  • Geplaatst op
  • Door Dennis
Bamboe; een van de meest veelzijdige materialen ter wereld

Bamboe is een van de meest veelzijdige materialen ter wereld, maar het is (helaas) nog steeds relatief onbekend in de wereld van design. Bamboe kan gebruikt worden in bijna alle creatieve industrieën. Zo zien we bamboe veel terug in de bouw en dan met name het interieur, de architectuur, mobiliteit, productontwerp, sport, mode, verpakkingen en nog veel meer. Nu klimaatverandering ons leven nog meer zal binnendringen, is bamboe een veelzijdig materiaal dat ons allen kan helpen een duurzame en circulaire samenleving op te bouwen.

De parketvloer van de toekomst

Bamboe wordt vaak omschreven als de parketvloer van de toekomst vanwege het duurzame karakter. Een bamboe vloer heeft een natuurlijke en warme uitstraling en vraagt weinig onderhoud. Daarbovenop is bamboe slijtvast en duurzaam dus is een bamboe vloer geschikt voor intensief gebruik.

Je bamboe vloer onderhouden

Zoals we al eerder vermeldden wordt een bamboe vloer net zoals alle andere vloeren ook vies. Zeker als de vloer intensief wordt gebruikt. Het is zonde als je de bamboe vloer dus niet goed onderhoudt. We hebben verschillende producten in onze webshop waarmee je jouw bamboe vloer kunt onderhouden. Zo gebruik je onze WOCA producten voor geoliede bamboe vloeren en de BONA producten voor gelakte vloeren. Hier zit een duidelijk verschil in, dus let hierop.

Advies

Heb je vragen over je duurzame bamboe vloer of wil je graag advies in hoe je hem het beste kunt onderhouden? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk