Bamboevloer en huisdieren | debamboehut.nl - De Bamboe Hut

Bamboevloeren en huisdieren

Bamboevloeren en huisdieren

Er komt een hoop kijken bij het kiezen van een vloer. Wanneer je huisdieren en dan met name een viervoeter hebt komen daar nog extra factoren bij.

Wat is het beste vloertype als je huisdieren hebt?

Katten en honden nemen vuil van buiten mee en verliezen ook weleens hun haren. Ook hebben ze nagels die een vloer kunnen beschadigen en kunnen ze ook vlekken veroorzaken doordat ze knoeien met eten of een “ongelukje” hebben gehad.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van verschillende vloertypen voor huisdiereigenaren op een rijtje gezet. Aangezien vooral honden en katten vrij in huis rondlopen, hebben we met name met deze viervoeters rekening gehouden.

Vloerbedekking

Vloerbedekking ligt natuurlijk heerlijk en het voelt zacht aan. Voor het baasje heeft het wel een aantal nadelen. Vloerbedekking is heel geschikt om je nagels op te testen. Beschadigingen zijn niet of nauwelijks te repareren. Er blijft makkelijk haar, stof en ander vuil in hangen. Daarnaast is een vloerbedekking is ook lastig te reinigen en gevoelig voor vlekken.

Tegels

Tegels zijn makkelijk schoon te maken en je moet als hond of kat ook hard je best doen om er krassen op te maken. Voordelen voor het baasje! Tegels zijn koud en hard, en als je flink vaart hebt krijg je met je poten nauwelijks grip als je wil remmen.

Linoleum

Linoleum is makkelijk schoon te maken en kan goed tegen water. Prima om op te liggen en een stuk warmer dan tegels. Ook een stuk zachter en dus wat gevoeliger voor krassen dan tegels, maar het gebeurt minder snel doordat het materiaal zachter en flexibeler is. Het is ook een kunststof en dus meer hypo allergeen dan andere vloertypen. Het is moeilijker voor bacteriën om er een lekker plekje te vinden. Het wordt wel wat sneller dof. Zeker als je het vaak schoonmaakt. Hoewel echt linoleum voor meer dan 95% een natuurlijk product is, lijkt het meer een kunststof. Niet zo koud als tegels en geeft ook wat meer grip.

Laminaat

Een laminaat vloer is natuurlijker dan een linoleum vloer. Makkelijk schoon te maken ook en kan goed tegen vocht. Laminaat is wat harder dan linoleum en dus wat minder fijn om op te liggen. Voor de baas is dat verder niet echt een voordeel, want de vloer is niet hard genoeg om goed tegen nagels te kunnen. Je ziet ze alleen minder snel dan op bijvoorbeeld hout. Laminaat gaat ook veel minder lang mee dan bijvoorbeeld een houten of bamboe vloer.

Houten vloer

Een houten vloer ligt heerlijk warm. Makkelijk schoon te houden voor de baas met de stofzuiger, maar wel weer een stuk gevoeliger als het gaat om vocht. Vocht geeft vlekken en veel vocht kan zelfs het kromtrekken van vloerdelen tot gevolg hebben. Krasgevoeligheid is hier ook een factor. Hoe harder het hout, hoe beter het tegen krassen kan. Hout is een natuurlijk product en daarmee diervriendelijk. Diervriendelijker in ieder geval dan kunststof.

Bamboe vloer

Een bamboe vloer ligt heerlijk warm. Niet zo zacht als vloerbedekking, maar de veerkrachtigheid van bamboe scheelt wel weer. Een bamboe vloer is ook nog eens slijtvast. Mochten er toch krassen ontstaan, dan zijn die deze goed te herstellen. Een bamboe vloer is ook makkelijk te reinigen. Bamboe is honderd procent natuurlijk materiaal en daarnaast ook nog eens duurzaam. De perfecte vloer voor een echte dierenvriend.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk