Bamboevloer in de badkamer | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Een bamboe vloer in je badkamer. Kan dat?

Een bamboe vloer in je badkamer. Kan dat?

Het antwoord is ja, maar niet zomaar iedere bamboe vloer kan gebruikt worden in een badkamer. Er zijn meerdere dingen om rekening mee te houden wanneer je een bamboe vloer in je badkamer wilt leggen. Voor we je vertellen welke bamboe vloertypen geschikt zijn lopen we daar eerst even doorheen.

Niet schrikken dus. We leggen uit wat er mis kan gaan, maar ook wat je er aan kan doen. De tips die we geven verlengen de levensduur van de vloer in je badkamer, van welk materiaal deze ook is.

Bamboe is niet watervast

Bamboe is een type hout wat veel beter tegen vocht kan dan bijvoorbeeld hout, maar bamboe is niet watervast. Vocht kan, net als bij hout, in de bamboe trekken waardoor vlekken kunnen ontstaan of vloerdelen kunnen vervormen. En er is nogal wat vocht in de gemiddelde badkamer aanwezig.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in een badkamer is veel hoger dan in de rest van het huis. In een badkamer is de luchtvochtigheid regelmatig hoger dan 40-60%. Op de lange termijn kan dat een bamboe vloer aantasten. Zorg dus dat je de badkamer na gebruik goed door lucht, indien mogelijk.

Waterdruppels en plassen op je bamboe vloer

We weten allemaal dat er vaak water blijft liggen op de vloer in de badkamer. Water wat blijft liggen kan erg slecht zijn voor een bamboe vloer of houten vloer. Een vochtige badmat of een natte handdoek heeft hetzelfde effect. Laat die dus liever niet op de vloer liggen en maak na gebruik van de badkamer de vloer altijd goed droog.

Schoonmaakmiddelen

Badkamers worden meestal goed en grondig geschrobd met allerlei schoonmaakmiddelen. Veel van die middelen kunnen slecht zijn voor een bamboe vloer. Zelfs sommige natuurlijke schoonmaakmiddelen kunnen vlekken veroorzaken als ze niet goed worden weggeveegd na het schoonmaken. Probeer er dus voor te zorgen dat er geen resten schoonmaakmiddel achterblijven op de badkamervloer.

Maar het kan wel?

Ja dus! Kan absoluut. En wij hebben de juiste bamboe vloertypen in ons assortiment. Hoewel de Bamboo Supreme het meest geschikt is voor in de badkamer, kunnen zowel de Bamboe Elite als de Pure Bamboe als badkamervloer gebruikt worden. We hebben van de Bamboo Supreme zowel de Side Pressed als de Plain Pressed. Er zit wel verschil tussen de verschillende bamboe vloeren. Het is in ieder geval belangrijk om de onbehandelde versie te nemen en die na het leggen af te werken met een vochtbestendige lak. In een badkamer moet de vloer wel aan de ondervloer verlijmd worden. We raden je aan om dit met een parketlegger te overleggen als je hier geen ervaring mee hebt.

Bamboe vloer in badkamer

Natte en warme voeten

Als de vloer behandeld is kan hij dus prima tegen natte voeten, plassen water of achterblijvende druppels. Het fijne aan de Bamboo Supreme is dat hij op vloerverwarming gelegd kan worden. Hoe dunner de vloerdelen, hoe beter de warmte wordt doorgegeven. De 10 mm variant is dan trouwens het beste. Deze is vrij dun maar toch stabiel.

Vraag een samplebox aan om een idee te krijgen hoe jouw badkamer vloer er uit zal zien.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk