Zo leg je een bamboe vloer | De Bamboehut - De Bamboe Hut

Hoe leg je een bamboevloer?

Hoe leg je een bamboevloer?

Je kunt een bamboe vloer makkelijk zelf leggen. Zeker als je een beetje handig bent en de juiste gereedschappen in huis hebt. In deze blog leggen we het aan je uit.

Bamboe vloer zelf leggen

Er zijn verschillende typen bamboe vloeren en iedere vloer heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Dat geldt ook voor het leggen van de bamboe vloer. We nemen hier de Topbamboe vloer als uitgangspunt. Ben je benieuwd hoe deze vloer in het interieur staat? Vraag dan eenvoudig een sample aan.

Voorbereiding van de bamboe vloer

Zeker bij een nieuwbouwhuis is planning belangrijk. Zorg ervoor dat de bamboevloer als laatste wordt gelegd. Dat voorkomt beschadigingen tijdens verbouwingswerkzaamheden en vlekken van bijvoorbeeld het stuccen of schilderen.

De ondervloer moet een laag vochtgehalte hebben. Meer details hierover vindt je in de leginstructie. Eventueel kan er nog een geluidsisolerende ondervloer geplaatst worden. Hoe dan ook, als dat allemaal gedaan is, kan het echte werk (wat betreft bamboe dan) beginnen.

Niet alle vloerdelen zijn 100 procent hetzelfde qua kleur en structuur. Meng voor een mooi evenwichtig vloerbeeld steeds vloerdelen uit verschillende dozen. Als de vloerdelen en het gereedschap klaarliggen ben je klaar voor stap 4.

 

Het leggen van de bamboe vloer

Een bamboe vloerdeel heeft een kopzijde, dat is de kant met de gleuf en een meszijde (de andere kant). Het eerste vloerdeel leg je met de meszijde naar de muur. Denk aan de zwelruimte! Aan het einde van de eerste baan zaag je het vloerdeel netjes af en het stuk dat je overhoudt is meteen het eerste deel van de tweede baan. Als je 2 of 3 banen hebt gelegd plaats je de afstandblokjes, zodat de zwelruimte bij de muur blijft. De laatste baan is mogelijk smaller dan de vloerdelen, dus die delen moeten dan nog over de lengte op maat gezaagd worden. Een goed moment om de zwelruimte nog een laatste keer te noemen.

Let op: Een bamboe vloer kan aan de ondervloer verlijmd worden, maar dat vergt wel kennis, ervaring en specifiek gereedschap. Als je dat wilt is het raadzaam je goed te laten informeren en assisteren door een expert.

Na het leggen van de bamboe vloer is het belangrijk om plinten te plaatsen. Dit maakt het project namelijk helemaal af. Het is helaas een klus die vaak blijft liggen en daar zijn Nederland en België niet verschillend in blijkt uit onderzoek.

Voor gedetailleerde leginstructies voor alle vloeren die de Bamboe Hut levert kijk je hier.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk