Bamboe vloeren van De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Waar komt een bamboe vloer van De Bamboe Hut vandaan?

Waar komt een bamboe vloer van De Bamboe Hut vandaan?

De vloeren van De Bamboe Hut zijn gemaakt van bamboe en die bamboe die groeit in China.

Er groeit ook bamboe in Nederland, maar dat is bamboe die bijvoorbeeld gebruikt wordt als voer voor panda’s. Daar schreven we eerder al over.

Van dik hout zaagt men planken

In China groeit de bamboe op speciale plantages waar na vier tot vijf jaar bamboe geoogst kan worden. Bamboe is geen hout, maar gras. Tegen de tijd dat de stengels groot en stevig genoeg zijn om te worden geoogst, spreken we van bamboestammen.

Van bamboestammen naar bamboe strips

De bamboestammen worden in de lengterichting in strips gezaagd en de groene bovenlaag wordt verwijderd. Vervolgens worden de strips eventueel nog behandeld om ze een donkerdere kleur te geven. Als de bamboe strips droog zijn kunnen ze worden verwerkt tot bijvoorbeeld vloerdelen.

Van China naar Zwaag

De bamboe vloerdelen worden vervolgens verscheept naar Nederland en komen uiteindelijk aan bij MOSO in Zwaag. Het bedrijf dat in 1997 door een groep vrienden is opgericht, is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider in Europa in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame bamboeproducten. MOSO maakt prachtige producten voor binnen en buiten. 

MOSO world leading in bamboo: Innovatie en duurzaamheid

MOSO innoveert continu. In de afgelopen jaren hebben ze verschillende innovaties gedaan op het gebied van bamboe vloeren. Tweelaags parket, dat door zijn duurzaamheid heel erg geschikt is voor veeleisende omstandigheden. Als eerste in de wereld startten zij met voorgelakte bamboe vloerdelen met A-merk lak van Bona. Of wat dacht je van het Density parket dat de hardste natuurlijke vloer is die op de markt verkrijgbaar is.

“Toen ik op een rondreis door Azië de mogelijkheden zag van bamboe en erachter kwam hoe duurzaam het was, wist ik dat ik daar in Nederland iets mee wilde doen. Het design van de vloeren, de voortdurende innovatie, maar vooral de duurzaamheid die bij MOSO bovenaan in het vaandel staat maakten voor mij de keuze heel makkelijk,” vertelde Willem van Veenendaal, één van de oprichters van De Bamboe Hut. En zo is De Bamboe Hut begonnen.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk