Accessoires voor een bamboe vloer | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Plinten en andere accessoires voor een bamboe vloer

Plinten en andere accessoires voor een bamboe vloer

Een bamboe vloer is meer dan alleen de vloerdelen. De meeste vloeren worden bijvoorbeeld afgewerkt met plinten. Dat is gelijk de eerste accessoire die we in deze blog zullen bespreken.

Voordelen van plinten

We schreven eerder al over plinten en pinten en dat het plaatsen van de plinten een klus is die vaak blijft liggen. Zonde! Een bamboe vloer is op zijn mooist als hij helemaal af is, inclusief accessoires. Behalve dat goed geplaatste plinten er prachtig uitzien hebben ze ook nog eens een praktische functie. Ze ontnemen het zicht op de zwelruimte die je aan de rand van de vloer, langs de muur open laat, om het krimpen en zwellen van de vloer op te vangen. Er zijn massieve en gefineerde plinten in verschillende maten en verschillende vormen.

Alternatief

Wanneer je geen plint wilt, zul je de zwelruimte op een andere manier moeten afdekken. Een afdeklat is dan een mooi alternatief voor een plint. Waar plinten aan de muur worden bevestigd, worden afdeklatten aan de vloer bevestigd. De afdeklat is dus ook een goed alternatief voor wie niets aan zijn muur wil bevestigen.

Neem de leiding

De zwelruimte zit ook rond verwarmingsbuizen, leidingen en andere doorvoeren. Leg daar maar eens latjes omheen! Mag wel, maar hoeft niet, want daar hebben we rozetten voor.

Met de deur in huis

Of je nu kinderen of bezoek over de vloer hebt, of zelf een keer onhandig bent, deuren kunnen de muren beschadigen als de klink er tegenaan knalt. Om dat te voorkomen kun je een deurstopper gebruiken. Een bamboe deurstopper, die je gemakkelijk in de vloer kunt schroeven.

Wij hebben er een neus voor

De bamboe is gelegd. De plinten (of afdeklatten) zijn geplaatst. Om de buizen zit een rozet. De deurstoppers zijn, waar nodig, geïnstalleerd. Dan is er nog één accessoire over die het helemaal afmaakt: trapneuzen! Trapneuzen worden bevestigd op bestaande traptreden en maakt van je trap een prachtige bamboe trap die perfect past bij je bamboe vloer.

Contact

Er zijn meer bamboe accessoires, maar die hebben niet allemaal met vloeren te maken. Wil je meer weten over de accessoires voor een bamboe vloer? Neem gerust  contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk