Bamboe vloer acclimatiseren | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Waarom moet een bamboe vloer eerst acclimatiseren?

Waarom moet een bamboe vloer eerst acclimatiseren?

Vocht en warmte hebben invloed op bamboe vloerdelen. Een bamboe vloer leeft. Er groeien natuurlijk geen nieuwe scheuten aan, maar daarmee bedoelen we dat de vloer iets krimpt bij kou en iets uitzet bij warmte. Zo heeft ook de luchtvochtigheid invloed op de bamboe vloer. Dat is ook precies de reden dat er bij het leggen van de vloer aan de randen zwelruimte wordt gelaten.

Wanneer de bamboe vloer bij je wordt bezorgd heeft deze net een tijd in een vrachtwagen gelegen en daarvoor in ons magazijn. Daar is de luchtvochtigheid en temperatuur niet hetzelfde als in de ruimte waarin je de vloer gaat leggen. Daarom moet een bamboe vloer acclimatiseren in de ruimte waar je de vloer gaat leggen. Als de verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid namelijk groot zijn, zal de vloer als je hem direct legt ook meer dan verwacht krimpen of uitzetten.  

Verdeel en heers

Leg je de vloer in verschillende ruimtes? Leg dan ook de pakketten verdeeld over die verschillende ruimtes. De vloerdelen hoeven niet te worden uitgepakt. Het acclimatiseren kan gewoon in de verpakking.

Hoog en droog

Leg de vloerdelen niet vlakbij een radiator of verwarmingsbuizen. Daar is het namelijk net warmer dan in de rest van de ruimte. De vloerdelen acclimatiseren dan bij een te hoge temperatuur. Leg de delen ook niet rechtstreeks op het beton als de ondervloer nog niet is gelegd. Beton is namelijk veel kouder.

De ruimte moet ook droog zijn. Leg de pakketten dus niet op een vochtige vloer of in een ruimte waar het stucwerk nog niet droog is. De temperatuur en luchtvochtigheid moeten hetzelfde zijn als wanneer de ruimte gebruikt gaat worden als de bamboe vloer gelegd is.

Haastige spoed is zelden goed

Een bamboe vloer heeft 48 uur nodig om te acclimatiseren. Hou hier dus rekening mee wanneer je de vloer bestelt. Als de vloer geacclimatiseerd is kan het (laten) leggen beginnen.

Bamboe vloer leggen

Als je de vloer zelf gaat leggen kun je hier vinden welke gereedschappen je nodig hebt en hier vind je een korte uitleg van hoe het zelf leggen in zijn werk gaat.

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk